Spor o teplo na sídlišti Šumavská stále doutná. Spekulativní řešení bují, KSČM na straně občanů

18. 12. 2021

Spor o teplo na sídlišti Šumavská je spor o zisky mezi byznysmeny, předesílá admin.

Vznik nové firmy má zajistit pravidelnou dodávku tepla na strakonické sídliště Šumavská, kde obyvatelé kvůli sporům teplárny a distributora byli občas bez teplé vody a měli studené radiátory. Distribuční společnost ale tvrdí, že lidé kvůli ní zaplatí mnohem víc než dosud. Radnice to odmítá. Nová městská společnost Přádelna si pronajme část potrubí a bude odebírat teplo od strakonické teplárny. Následně ho bude dodávat firmě Energo. Obě společnosti tak budou jednat s novou firmou, které nikdo nic nedluží, a vztahy budou v pořádku.

Nenašli zdravý selský rozum ani dobrou vůli k dohodě

S nápadem, jak vyřešit vleklý spor mezi Teplárnou Strakonice a jejím zákazníkem, distributorem tepla firmou Energo, přišel v září většinový vlastník teplárny město Strakonice.

Cílem je zajistit obyvatelům sídliště Šumavská dodávky za všech okolností. Spory, při nichž se obě společnosti navzájem obviňují, že si dluží milionové částky, letos několikrát způsobily, že lidem ze sídliště tekla jen studená voda a topení bylo chladné. Celý článek zde:

Nebo zde: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/teplarna-strakonice-energo-distributor-teplo-firma-spor-eru.A211217_081626_budejovice-zpravy_khr

Autor: 
Monika Prokýšková, dílčí úprava nadpisu a vložení textu: jk
Zdroj: 
https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/teplarna-strakonice-energo-distributor-teplo-firma-spor-eru.A211217_081626_budejovice-zpravy_khr