Nymburk: Sobota 17. dubna ve znamení jednání Ústředního výboru KSČM

15. 4. 2021

V sobotu se uskuteční v Nymburku jednání Ústředního výboru KSČM, na kterém budou projednány některé aktuální důležité materiály. Projednány budou například materiály volebního programu KSČM a jeho priority pro podzimní parlamentní volby, informace o přípravě XI. sjezdu KSČM, otázky ekonomiky a celá řada dalších. Jedním z projednávaných bodů je také mediálně očekávaná volba nového vedení strany. Členové ústředního výboru budou mít možnost před samotnou volbou navrhované kandidáty při představení blíže poznat.

Od zasedání si mj. část strany slibuje, že se na něm zvolí nové vedení, když po neúspěšných krajských volbách dalo své funkce k dispozici. Ke zvolení nového vedení strany však může a nemusí, mimo řádně svolaný sjezd, dojít. K takovým zásadním personálním změnám je zapotřebí dvoutřetinového rozhodnutí.

Mandát stávajícího předsedy a místopředsedů stále trvá, neboť kvůli koronavirové pandemii musela KSČM plánovaný sjezd několikrát odložit a jeho konání je podle posledního rozhodnutí stanoveno až na listopad letošního roku.

Související: https://denikn.cz/604045/cast-komunistu-by-chtela-rychlou-zmenu-v-cele-m...

Josef Kovařík, místopředseda OV KSČM Písek, člen ÚV KSČM
Vlastní