Zdeněk Ondráček: KSČM jde především o výsledek

14. 2. 2021

Jestli bude takový, že se narovnají nějaké nesmysly, tak je to dobré pro občany České republiky. Požadavky, s kterými šli hejtmani do jednání, jsou přesně ty, které chtěla KSČM. Některá opatření jsou nadbytečná a my jsme o nich dlouhodobě hovořili s tím, že bychom republiku konečně trošku rozvolnili.

Za chaos, který tady je, může především sociální demokracie.

Na posledním jednání se postavila proti našemu návrhu do škol. Děti je možné testovat i neinvazivními testy. Proč tady jede byznys jen na některé formy testování, když tady jsou i čeští výrobci, kteří jiný způsob umožňují?

Naším dalším bodem byla regulace venkovního sportování, třetím tématem bylo rozvolnění obchodů a služeb, čtvrtým zrušení nouzového stavu a pátým přijetí potřebné legislativy. Přijali jsme návrh, který umožňuje Správě státních hmotných rezerv nákupy i bez nouzového stavu, tím jsme odstranili zásadní právní problém.

O nasazení armády jsme také hovořili dostatečně, tedy že tam možnost podle stávajícího zákona je, což se hned také ukázalo. Vláda tyto podmínky znala, ale nedělala nic. To, co říkali vládní představitelé, byly vědomé lži a během pár hodin se prokázalo, že to jsou fabulace, že jenom strašili národ, že potřebují nouzový stav.

Autor: 
Zdeněk Ondráček, poslanec KSČM, člen ústředního krizového štábu
Zdroj: 
fb