Žijeme v tom a vidíme to všude kolem sebe. Pozoruhodné historické paralely

25. 1. 2021

Jsme částí přetrvávajícího hitlerovského bažení po ruském bohatství. Jakže to vlastně 22. června 1941 u úst Goebbelse zaznělo?  „Tohle není válka za žezlo a trůn. Tohle je válka za pšenici, železo, rudy, uhlí a suroviny, tohle je válka za bohatší stůl pro německého dělníka“.
Přečtěte si ten výrok ještě jednou a dejte si jej do spojitosti s dvěma výroky zahraniční ministryně USA v letech 1997-2001 Madeleine Albrightové. Ten první zněl: Rusko má příliš mnoho nerostného bohatství – a to není spravedlivé“. A výrok druhý?: „V Rusku se nalézá příliš mnoho bohatství pro jednu zemi“.
Můžeme takto pokračovat dál a dál a s úžasem si uvědomovat, do jaké obludnosti expandoval euroatlantický oficiální protiruský sentiment. Též u nás, můžeme rozvažovat i nad tím, odkud se vzal a z jakých zdrojů je ten sentiment napájen, ale kápnout na to není pro pamětníka zas až tak moc složité. A to když si vzpomene třeba na rozhlasový projev ministra propagandy J. Goebbelse pronesený 22. června 1941, to je v den napadení SSSR nacistickým Německem. Celý článek zde:

Zdroj: http://www.rukojmi.cz/clanky/11103-jsme-casti-pretrvavajiciho-hitlerovsk...

Autor: 
Lubomír Man
Zdroj: 
http://www.rukojmi.cz/