Předvolební korida v Č.B.: Petr Braný - kandidát do Zastupitelstva Jihočeského kraje odpovídá na otázky drbny. Bourat nebo opravovat? Jak se mají budějčtí zastupitelé?

30. 8. 2020

Když někdo zavítá na jih Čech, tak se těší na malebné jihočeské vesničky, které jsou známé z mnoha pohádek. Také v Českých Budějovicích se člověk může pokochat krásnou architekturou. V celém městě se samozřejmě prolínají všechny možné styly a architektonické skvosty, které se vybudovaly za dobu, co naše město stojí a rozvíjí se. Je jasné, že se člověk chce po čase dívat na něco nového, modernějšího a řekne si: pryč se starým! A je jedno, jestli to byl ve své době klenot architektury, či ne. Prostě už to není „ in“ a basta. Krásný příklad toho vidíme u Družby naproti nákupního centra IGY. Je to pár dnů, kdy zmizelo železné modré podloubí. Ano, bylo dnes už nemoderní a ošuntělé a kazilo dojem modernímu zářícímu IGY. Ovšem toto podloubí, svého času velmi moderní záležitost, mělo také svou funkci. Mnoho lidí z „Budějc“ se tam někdy schovalo před deštěm, sluncem nebo sněhem. Nu dobrá, doba slávy podloubí je pryč a naše Radnice ukázala, co umí.. Bourat. Ale co dál? Je potřeba naše město stále dál rozvíjet, ale bourání nestačí. Nyní se přece musí opravit i to, co bylo tolik let schované pod podloubím. Nebo snad se bude jenom jedna strana Pražské třídy rozvíjet a modernizovat a ta druhá jen bourat, ale dál nic? Demolice podloubí má své příznivce i odpůrce. Já osobně jsem zastánce toho, aby když se bourá, tak s rozumem a rozvahou, co s tím místem bude dál a aby se naše město dál mohlo rozvíjet tak, aby na něho byl neustále krásný malebný pohled. Podobných příkladů v našem městě je víc a Radnice váhá: demolovat nebo rekonstruovat?

Petr Braný - kandidát do Zastupitelstva Jihočeského kraje
https://budejcka.drbna.cz/, 29.8.2020