Pavel Štětina, kandidát do Senátu za volební obvod č. 12 Strakonice, brání živý a zdravý les proti zvůli některých "ochránců" přírody

20. 8. 2020

Pavel Štětina, kandidát do Senátu za volební obvod č. 12 Strakonice, ve svém komentáři reaguje na vysílání České televize. Rozhořčení občané ve Vimperku demonstrovali před budovou Národního parku Šumava a žádali více zásahů proti kůrovci. Sám jako šumavák k tomu uvedl:

Podporuji zásahy proti kůrovcům všude tam, kde je to možné. Mám pro to dva základní důvody.
volby_2020_stetina_sumava3.jpg

První je to, že kůrovec v kalamitním množství masívně napadá vzrostlé, živé stromy smrku a při svém vývoji způsobuje v krátké době jejich smrt.
Za druhé - ponecháním vývoje jedné generaci kůrovce na jednom smrku připravujeme stejný osud dalším 6 -8 smrkům.

Proč tedy člověk vědomě podporuje masívní smrt vrostlých a zdravých stromů?

Pýcha, vzpupnost, arogance a domýšlivost těch, kteří rozhodují a dogmaticky obhajují bezzásahovost, je navíc státem podporovaná. Výsledkem jsou plantáže souší bez přírodního efektu a za velkých ekonomických ztrát. S tímto přístupem a postupy hluboce nesouhlasím a proto podporuji akce a aktivity, které brání živý a zdravý les proti zvůli některých ochránců přírody.

Související: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10118379000-udalosti-v-regionech-...

Pavel Štětina, kandidát do Senátu za volební obvod č. 12, (jk)
fb