POLITICKÁ KORIDA: Jak se dívá politik Petr Braný (KSČM) na stavební rozvoj města?

3. 8. 2020

„I v létě přinášíme další díl Politické koridy, ve které se ptáme zástupců politických stran na vybrané téma. Dnes jsme se zeptali, jestli by se nemělo město zaměřit na výstavbu nových budov. Během posledních let se totiž stavebně Budějce téměř nikam neposunuly“, uvádí BUDĚJCKA DRBNA.

Když chceme posuzovat výstavbu – investice většího rozsahu v Českých Budějovicích za posledních 10 let, tak jednoznačně dojdeme k závěru, že vedení města se vždy dopracuje k tomu, že ví, co nechce. Jako příklad mohu uvést protipovodňová opatření na řece Malši, most přes řeku Vltavu v Rožnově, nová sportovní hala, Rejnok a podobně. V současnosti je na pořadu dne rekonstrukce Kulturního domu Slavie.

Proč tomu tak je? Město nemá dlouhodobý plán rozvoje, který by byl finančně podložen. Přípravné fáze projektů nejsou dostatečně předjednány s obyvateli města. A v neposlední řadě uvolnění členové Rady města mají často protichůdné názory na investování a nejsou schopni sjednotit postup. To platí i směrem ke kraji. Investice kraje do výstavby Vědecké knihovny se tímto značně opozdila.

Autor: 
Petr Braný, kandidát pro volby do Zastupitelstva Jihočeského kraje
Zdroj: 
https://budejcka.drbna.cz/