Jihočeská KSČM představuje vedoucího kandidáta do krajských voleb: Radek Nejezchleb: 46 let, zaměstnanec Českých drah, žije v obci Kunžak

28. 7. 2020

O vedoucím kandidátovi Radku Nejezchlebovi na kandidátní listině jihočeské KSČM pro volby do Zastupitelstva Jihočeského kraje konaných ve dnech 2. a 3. října 2020 uvádíme:

Je ženatý, má dvě děti, a budou to již dva roky, co se stal „mladým“ dědečkem. S rodinou žije uprostřed malebné přírody České Kanady na Jindřichohradecku v obci Kunžak, i když se narodil v Třebíči. Zaměstnancem Českých drah je již od roku 1992. Od dětství ho provází sport, a tak si ani dnes bez něj nedovede svůj život představit. Ke sportu se vztahují i jeho ostatní aktivity. Zastává funkci předsedy TJ Kunžak a předsedy oddílu kopané. Co se jeho politických aktivit týče, je předsedou OV KSČM Jindřichův Hradec a členem Jihočeského Krajského výboru KSČM. Ke své osobě uvádí:

rozhovor_nejezchleb.png„Myslím si, že spousta politiků zapomíná na fakt, že politika je službou veřejnosti, nikoliv pro osobní prospěch. Z tohoto důvodu mnoho našich spoluobčanů má názor, že politika je špinavé řemeslo. Ale jako obyčejný člověk, který si celý život vydělává z pozice zaměstnance a není nijak spjat s korupcí, jsem přesvědčený, že mohu být zárukou všem poctivým pracujícím lidem, že budu vždy prosazovat jejich právo na důstojný a spokojený život. V současné době je nejdůležitější zajistit, aby na občany našeho kraje co nejméně dolehla blížící se krize. K dalším prioritám v Jihočeském kraji pochopitelně patří zajištění funkčního a pro všechny občany dostupného zdravotnictví, udržení dopravní obslužnosti, dosažení co největší zaměstnanosti, zlepšení financování sociálních služeb, anebo zajištění kvalitního vzdělávání. Příkladů potřebných věcí je pochopitelně víc. Musíme ale očekávat, že v době nastupující krize zde bude všeobecná snaha škrtat finance v jednotlivých resortech. KSČM se tudíž musí zasadit o to, aby se rozpočtové škrty nedotkly oblastí, které mají význačný dopad na kvalitu života občanů našeho kraje, ať už se jedná o sociální věci nebo zdravotnictví. V neposlední řadě je třeba, aby byl i v dalších letech zachován dotační program pro rozvoj venkova, kde se rozděluje ročně více než 100 miliónů korun. Pro mě jako člověka, který se zabývá problematikou dopravy, také stále chybí v Jihočeském kraji opravdu funkční integrovaný dopravní systém. A to bude jeden z úkolů pro nové volební období". 

1.jpg

Autor: 
Jč KV KSČM, Radek Nejezchleb, vedoucí kandidátky KSČM Jihočeského kraje
Zdroj: 
Jč KV KSČM