Vystoupení ČR z NATO je v zájmu udržení míru ve světě i v zájmu občanů ČR

9. 7. 2020

Členové Výkonného výboru Plzeňského KV KSČM se připojili k výzvě Krajského výboru KSČM Praha ze dne 25. června, ve které důrazně protestují proti zkreslování a přepisování historické pravdy o průběhu a výsledcích II. světové války a proti rozdmýchávání antikomunistické nenávisti.

»Právě komunisté od samého vzniku komunistické strany, jejíž 100. výročí si v příštím roce připomínáme, vždy bojovali za důstojný život bez válek, bídy, hladu a vykořisťování. Za priority, které i dnes ve 21. století jsou stále stejně aktuální. Navíc současný svět balancuje na pokraji vzniku nového globálního válečného konfliktu, znamenající zánik civilizace. V médiích zveřejněný plánovaný přesun téměř 10 tisíc vojáků USA doposud působících na amerických základnách v Německu na území Polska, blíže k hranicím Ruské federace představuje další varovný signál ohrožení světového míru.

NATO tak opět potvrzuje svoji rozpínavou a agresivní povahu. Proto požadavek KSČM na vystoupení z tohoto vojenského paktu je nejen oprávněný, ale nutností, aby ČR nebyla dále zatahována do válečných agresí USA na územích cizích států pro plnění jejich mocenských cílů,« uvádí se ve stanovisku VV Plzeňského KV KSČM.

Autor: 
zr
Zdroj: 
ihalo.cz