Písek: Zasedal Jihočeský krajský výbor KSČM

16. 6. 2020

V pondělí 15. června 2020 zasedal v Písku Jihočeský krajský výbor KSČM. Jeho jednání zahájila předsedkyně Jč KV KSČM Alena Nohavová, která přivítala členy výboru a pozvané hosty.

V úvodní části byla provedena kontrola plnění usnesení od posledního jednání pléna krajského výboru konaného dne 24. února 2020, když další plánované na 23. března bylo v důsledku nákazy koronaviru zrušeno.

V dalším člen VV ÚV a Jč KV KSČM Petr Braný podal informace z jednání vyšších stranických orgánů a zastupitelstva kraje. Projednány a diskutovány byly také závěry a stanoviska k poslednímu vládnímu návrhu získat podporu KSČM k zamýšlenému navýšení rozpočtového deficitu v tomto na 500 mld. Kč. Přítomní byli seznámeni s důvody proč tento návrh nemá naší podporu a proč se v této věci povedou další jednání. Jinými slovy, KSČM má své názory, své priority a nikdo nemůže počítat s naší automatickou podporou.

Podstatná část jednání byla však zaměřena na projednání všech přípravných prací spojených s krajskými volbami ve dnech 2. – 3. října 2020. Mimo jiné byly posuzovány závěrečné grafické návrhy na billboardy, plakáty, volebních novin, využití sdělovacích prostředků. Členové krajského výboru se v bohaté a obsáhlé diskusi již téměř přiblížili závěrečnému schválení navrhovaných materiálů. Například znění volebního programu se stále více  přibližuje potřebám Jihočeského kraje, možnostem jihočeské stranické organizace a názorům občanů. Zbývá už jen závěrečná pracovní redakční úprava, a tak je tomu i u dalších navrhovaných materiálů. Je předpoklad, že závěrečné korektury a schválení materiálů bude provedeno na jednání krajského volebního štábu a výkonného výboru 29. června 2020.

V rámci dalšího bodu programu byly prodiskutovány další aktuální otázky týkající se činnosti jihočeské stranické organizace. Šlo zejména o návrhy na doplnění našich členů do odborných komisí ústředního výboru, dále informace o práci krajské komise mládeže a mediální komise.

Přítomní rovněž se zájmem vyslechli informaci Pavla Štětiny - kandidáta jihočeské KSČM do Senátu za volební obvod č. 12. Zevrubně seznámil přítomné o postupné realizaci svých plánů, technického a jiného zabezpečení. Například dnes před krajským jednáním připravoval se svým pracovním týmem podklady pro foto reportáže z okresů, ve kterých se uchází o hlasy voličů.

V závěru jednání poděkovala předsedkyně krajského výboru Alena Nohavová všem přítomným za účast a aktivitu na jednání.

Fotogalerie

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní