Občané kauze o ricinu nevěří. Šándor: Naše ostuda, naprosto proti logice. Vymysleli jsme si směšný příběh a kolem něj se vyřádila antiruská kampaň

6. 6. 2020

"Kauza „muž s ricinem“ je českou ostudou, která negativně poznamenala vztahy s Ruskem. Bohužel negativní roli sehrál také předseda vlády Babiš. Jeho dlouhé mlčení a následný příklon k verzi ministra zahraničí Petříčka a čučkařů na vládní TK hodnotím jako jejich velké hruhé politické a odborné selhání", uvedl redakci Josef Kovařík - místopředseda OV KSČM Písek. Podle bezpečnostního analytika Andora Šándora se jedná o ostudu. Uvedl to v rozhovoru pro Parlamentní listy. zde:

Diskusní příspěvky Andora Šandora na fb:

1)

"Tobě člověče svítí marxismus do očí místo na cestu." Tolik citace z jednoho filmu za minulého režimu. Každému, kdo se jen trochu oprostí od rusofobismu, musí být zřejmé, kdo je v ricínové kauze za hlupáka. Novinářskými cenami ověšení investigativci by nás málem přivedli do války. Anonym se stává "nejcennějším a věrohodným" zdrojem tajné služby. Nedělám si vůbec žádné iluze o Rusku, o jeho zahraniční politice a jeho snaze a způsobech bránit rozšiřování sféry vlivu NATO, což naši zemi poškozuje. Jen si nemyslím, že musíme být nejhlasitěji štěkajícím psem v rámci Aliance. Touto politikou můžeme ztratit mnohem víc než Rusko.

2)

Pro bezpečnost České republiky nejsou největší hrozbou agenti, kteří pracují pod diplomatickým krytím, či techničtí pracovníci zahraničních ambasád. O jejich přítomnosti se dobře ví, celkem brzy se i dá poznat, ke které službě dané země patří. Vážným a skutečným problémem jsou ti, co pracují mimo tyto struktury pod různým krytím od byznysu až po novináře s pomocí našich občanů.

Autor: 
Andor Šándor
Zdroj: 
PL, fb