Zacharovová: Protiopatření nebudou jen reciproční, zrcadlová nebo symetrická

7. 6. 2020

O schopnosti ministerstva zahraničí, čučkařů a politiky antirusismu vyrábět si nepřátele. Kauzy "ricin a Koněv" v poslední době nám přijdou velmi draho.

Vyhoštění dvou ruských diplomatů z České republiky vezme Moskva v úvahu při vytváření vztahů s Prahou, budou přijata odvetná opatření, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

„Učinili jsme komentář, oficiální prohlášení, že jsme to kvalifikovali i jako nepřátelský, obecně vzato urážející akt. Neslušný akt. Ale samozřejmě, budou i odvetná opatření.

Ale nejdůležitější věcí je to, že nebudou pouze reciproční, zrcadlová nebo symetrická opatření, ale to vše samozřejmě bude bráno v úvahu při vytváření kurzu vůči tomuto státu.

Nemůže existovat žádné jiné řešení,“ řekla Zacharovová v pořadu kanálu YouTube Solovjov LIVE.

„Odvetná opatření budou následovat. Obecně vzato je to ale samozřejmě velmi hnusná a podlá provokace ze strany českých úřadů,“ řekl Naryškin novinářům. Celý článek zde: 

Poznámka: Krátil admin

Autor: 
Sputnik
Zdroj: 
https://cz.sputniknews.com/politika/2020060612041836-tvrda-slova-z-moskvy-zacharovova-okomentovala-vyhosteni-ruskych-diplomatu-z-ceske-republiky/