Petr Braný – člen krajského zastupitelstva a lídr Klubu krajských zastupitelů KSČM

29. 4. 2020

V rámci otázek a odpovědí vás krajští zastupitelé a nově kandidující za KSČM informují  o aktuálních otázkách současné situace. Dnes vás se svými názory seznámí Petr Braný.

Otázka: Jak plní své úkoly vedení kraje …

Na hodnocení práce vedení kraje, měst a obcí v období nouzového stavu nedozrál čas. Velmi málo zastupitelů všech stupňů samosprávy má konkrétní přehled o všem, co bylo nutno řešit a v jakém časovém sledu. Na úrovni kraje je nutné již dnes ocenit snahu hejtmanky kraje Ivany Stráské, že pravidelně informovala o základních opatřeních a jako první z krajů žádala řešit složitou situaci s přeshraniční migrací (pendlerstvím). Na velmi dobré úrovni byla spolupráce s Krajskou hygienickou stanicí a zajištění zdravotnického materiálu pro Jihočeské nemocnice. Ocenil jsem informaci od I. Stráské, že jsou realizována opatření pro občany s vážnými zdravotními potížemi. Ukazuje se, že tam, kde je hygienická služba a zdravotnictví dlouhodobě na dobré úrovni, že tam je i nižší šance na šíření nákaz všech druhů. Nyní je hlavní jednat s rozvahou, bohužel po bitvě bude hodně generálů.

Jsem rád, že KSČM přispěla k vytvoření fondu rozvoje a rezerv, a tím zabezpečila Radě kraje finanční rezervu. Finance nejsou nyní brzdou v rozhodování vedení kraje v pomoci v nouzovém stavu. Zároveň oceňuji, že paní hejtmanka Ivana Stráská převzala záštitu nad publikací k 75. výročí osvobození naší vlast, výrazně tím podpořila vydání v těchto dnech. Poděkování patří autorům Ladislavu Havránkovi, Jiřímu Korostenskému, předsedkyni Republikové rady LKŽ Květě Šlahúnkové , Jč KV KSČM, OV KSČM Č. Budějovice a tiskárně INPRESS. Ani v tak těžké době lidé nesmí zapomínat na nejpodstatnější události naší historie

Petr Braný, člen Jč KV KSČM, krajský a městský zastupitel,kanditát do voleb 2020
Vlastní