Václav Kučera - krajský zastupitel o současné situaci

23. 4. 2020

Otázka Jč KV KSČM: Jak hodnotíte činnost vedení Jihočeského kraje při zajišťování distribučních úkolů potřeb pro domy seniorů, centra sociálních služeb a jak se daří plnit úkoly obci?

Odpověď:

"Já nemohu hodnotit činnost vedení kraje, protože nemám informace. Dostáváme jako starostové informace o počtech lidí v obci v karanténě anebo nakažených a v celém kraji. 
Jako obec po vypuknutí  epidemie jsme nechali ušít místní firmou 1000 ks roušek, které jsme po dvou kusech rozvezli lidem od šedesáti let nahoru. Dotazovali jsme se i Domova důchodců Dobrá Voda, který se nachází v naší spádové oblasti, zda nepotřebují v něčem pomoci. Bylo řečeno, že je zásobuje kraj jako zřizovatel.
Dali jsme si požadavky na obec s rozšířenou působností (ORP) Trhové  Sviny, kteří s námi komunikují. Zatím jsme dostali 20 l dezinfekce a to až 18. 4. 2020. Byli jsme odkázáni sami na sebe. Podařilo se nám sehnat 150 l dezinfekce, kterou jsme sami distribuovali do rodin.
Lidé s veškerými opatřeními jsou seznámení a probíhá všechno v obci naprostém klidu. Byly samozřejmě výjimky, kde chtěli uzavírat parkoviště a to hlavně o víkendech, kde jezdí spousta lidí do přírody"

...................................

 Václav Kučera - předseda Klubu krajských zastupitelů KSČM, starosta obce Horní Stropnice a kandidát pro volby do krajského zastupitelstva 2020

Autor: 
Václav Kučera, vložil: jk
Zdroj: 
Jihočeský krajský výbor KSČM