Jiří Jírovec: Rok 2019 rokem Babiše a komunistů

22. 12. 2019

Babiš zůstal centrální postavou české politiky. Je terčem nadávek, protože se postupně stal sprostým podezřelým, vyšetřovaným a později trestně stíhaným. To, že "chátra" nemá ponětí o existenci Listiny základních práv a svobod, nijak nepřekvapuje. Kdo jiný než politici, zejména ti elitní, by měli řadového občana upozorňovat na to, že existuje presumpce neviny.
Naše politická elita proti Babišovi nemá jinou zbraň než nadávky. Babišovi spadly do klína dlouho neřešené sociální problémy. Jmenujme alespoň tři z nich: nedostupnost bydlení (včetně nájemného), obchod s chudobou a zabezpečení občanů ve stáří.

Podmíněná podpora, kterou koalici poskytuje KSČM je sebezáchovná. Na druhé straně otevírá prostor bojovníkům proti komunistům. Jde o příklad politické schizofrenie. Prezident, premiér, předseda i místopředseda Senátu byli v KSČ. Dokonce i generál Pavel, který by kandidoval na prezidenta, kdyby bylo zemi nejhůř. Ochota bývalých komunistů pracovat pro dobro lidu, je neochvějná. Celý článek zde:  

Autor: 
Jiří Jírovec
Zdroj: 
www.novarepublika.cz/