Písek: Virtuální realitou ke zpochybňování demokratického systému

19. 12. 2019

Pozoruhodné akce se šíří částí české společností. Tak tomu bylo také v pondělí 16. prosince v Písku. Několik málo desítek občanů se sešlo ve spodní části Karlovy ulice na "demonstraci" u vánoční Svaté rodiny. Na závěr přijali výzvu, kterou opakuje Milion chvilek vždy a na každé demonstraci. V centru pozornosti je vždy demise, případně odvolání Andreje Babiše a tak tomu bylo i zde.

Udivující je petiční výzva bez argumentačně doložených důvodů, když ty nezazněly  ani z úst organizátorů. Stále dokola opakované a neprokázané důvody jako jsou střet zájmů, zřejmě účelové trestní stíhání, poškozování dobrého jména České republiky a vrácení vyplacených dotací více než zavání účelovou propagandou. Každý z důvodů má jiná specifika, ale ve svém souhrnu jsou některé jen opřeny o důvody morální, ale v žádném případě ne, alespoň zatím, o důvody zákonné.

Andrej Babiš získal nezpochybnitelný mandát ve volbách, který je opakovaně potvrzován průzkumy veřejného mínění. Uvedené demonstrace svými výroky a výzvou, tedy i ta písecká, nepřispěla k ochraně demokratického systému, spíše naopak. Ve spojení s jinými navazujícími akcemi Milionu chvilek přispěla k formování vědomí občanů v tom, že lze bez mandátu a falešnými akcemi nedemokraticky vyvolat změnu vlády.

Pondělní demonstrace (asi) odnože Milionu chvilek v Písku, zdá se, navázala na postupně koordinovanou celostátní akci proti České republice, proti její suverenitě a jejím občanům, kterou zřejmě řídí organizace mimo naší republiku.

Autor: 
Josef Kovařík
Zdroj: 
Vlastní