Leo Luzar s demonstranty v Hongkongu souhlasí až na násilí, prohlásil v ČT. Demonstrovat je lidské právo

23. 11. 2019

K jeho vystoupení doplňuji. Toto právo bylo bohužel zneužito. Vytrhneme-li toto heslo ze souvislostí s místem, časem a prostorem, jakož i jinými jistě správnými lidskoprávními hesly, nemusíme vždy posloužit správné věci. Události v Hongkongu jsou toho důkazem. Myslím, že Leo Luzar mohl v ČT v pátek 22. listopadu lépe argumentovat konkrétními souvislostmi (pokud mohl), že v tomto případě to pokojnými demonstracemi jen účelově začalo.

Skutečným cílem organizátorů bylo něco jiného. Výrazně škodit mírovému a hospodářskému rozvoji pevninské Číny a Hongkongu, to je oč tu běží.

„Světovému četníku“ se v otevřeném soupeření s Čínou nedaří. Nedaří se ani hospodářským sankcím, ani celosvětovému odsouzení vedení Číny a Hongkongu. Proto přes své nastrčené subjekty a lehce ovlivnitelné studenty, a posléze už i starší děti, iniciovaly proxy (zástupný) hospodářský a společenský boj. Naše média hlavního proudu například vůbec nezmínila, že se pokyny co a jak v ulicích dělat, vydávaly dokonce v angličtině a že občané takto uplatňované formy „demokratického“ dialogu jednoznačně odmítli.

Leo Luzar v ČT zde:

Autor: 
Josef Kovařík, místopředseda OV KSČM Písek
Zdroj: 
Vlastní