Co nás čeká

1. 10. 2019

Lidé chtějí znát perspektivu svého života. Rozhodnutí vlády i zákonodárců jsou námětem debat nejen v médiích, ale i v domácnostech. Současnost nabádá k zamyšlení, jak dál. V poslední době dochází ke zcela nenápadnému zvyšování cen. Tzv. nákupní košík potravin se nám tedy prodraží. Brambory, maso, produkty z něj, cibule i další zelenina a ovoce cenově stoupají. 

Jsem rád, že KSČM se podařilo prosadit mnoho pozitivních změn bezprostředně se týkajících nás, občanů. Zvýšení důchodů, platů, hrazení nemocenské od prvního dne je rozhodně úspěchem naší soustavné práce. Úsměvné je, že námi dlouhodobě prosazované cíle jsou důsledně kopírované především ČSSD. Bez další podpory KSČM by zlepšení situace patrně nikdy nebylo prosazeno. Mnohé je ale ještě před námi. Nelze však vždy souhlasit se všemi vládními nápady. 

V současné době mají lidé obavu, že připravovaná daňová opatření jim opět zdraží život. Jedná se o zvýšení zdanění tzv. domovních bytových kotelen, které jsou i v domovech seniorů i v dětských domovech. S tímto opatřením nesouhlasím, zvýšení zdanění tvrdého hazardu je zajisté správné. O zvýšení zdanění loterií je však již bohatá diskuze. Na losech a Sportce těžko někdo získá závislost. Ne vždy nová opatření uspokojí občany. Mojí zásadou je názory občanů vnímat, a pokud mají pravdu, prosazovat je. Taková je práce poslance.

Autor: 
Pavel Kováčik