Babiš

5. 6. 2019

Nejprve si ujasněme to základní. Nežijeme v demokracii (vládě lidu), nežijeme ani v tzv. liberální demokracii (např. jak může být demokracie liberální, vládne-li konzervativní strana), žijeme v kapitalistické demokracii (vládě kapitalistů prostřednictvím politických stran).

Babiš je kapitalista, na rozdíl od těch „západních“ se však rozhodl do politiky vstoupit přímo. To samozřejmě ostatní kapitalisty znepokojuje, a proto se ho snaží z politiky odstranit. Vše, co se mu zazlívá (např. vyu(zneu)žívání dotací), provádějí kapitalisté naprosto běžně, a i Babiš by byl v pohodě, kdyby do politiky nevstoupil.

Za Komunistickou stranou samozřejmě žádný kapitalista nestojí (jsme jediná protikapitalistická strana), ačkoli nějaký progresivní by jistě mohl. Potápějící se ČSSD krysy již zjevně opustily.

Babiš tak čelí tlaku, kterému ani jeho, na naše poměry, ohromné obchodně výrobní impérium nemůže odolat. Zřejmě dříve, nežli později padne.

Na to musí být KSČM připravená. Při podpoře vlády se zachovala státotvorně (lepší viditelný kapitalista než skrytý, lepší kapitalista platící daně v Česku než v cizině, lepší kapitalista pod naší alespoň částečnou kontrolou než bez ní). Nadnárodní kapitál stojící za opozicí a aktuálními demonstracemi nesmí naši zemi zcela ovládnout!

Autor: 
David Mikeš, člen KSČM, ZO Vodňany
Zdroj: 
Vlastní