Pražská kavárna bije na poplach. Google upřednostňuje Haló noviny, Sputnik a PL před Českým rozhlasem

20. 5. 2019

Český politolog Miloš Gregor se pokusil „otestovat“ Google, když do vyhledávače umístil heslo „preference politických stran na Slovensku“. K jeho nemilému překvapení ale Google umístil novinky ze Sputniku výše než ty z portálu iRozhlas. Tahle informace nenechala chladným jen českého politologa, ale i jiné veřejně aktivní lidi.

Miloš Gregor je odborným asistentem Katedry politologie na Masarykově univerzitě. Hlavní oblastí jeho výzkumného zájmu je politický marketing, branding v politice či propaganda, a to zejména v USA a České republice. Je také jedním z autorů české knihy s názvem Nejlepší kniha o fake news dezinformacích a manipulacích!!!.

Na svém Twitteru dnes Gregor zveřejnil příspěvek, v němž poukazuje na rozmístění zpravodajských agentur ve vyhledávání Googlu. 

„Haló noviny, Sputnik, Parlamentní listy, Parlamentní listy... a až na 5. místě iRozhlas. Takto vypadá vyhledávání ve zpravodajství podle Google,“ napsal politolog na sociální síti a na konci postu umísil smajlíka vyjadřující gesto face palm.

Celý článek zde: 

Zdroj: 
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/201905199935550-prazska-kavarna-bije-na-poplach-google-pri-vyhledavani-ve-zpravodajstvi-uprednostnuje-sputnik-pred/