Kováčik: Žádná reforma, ať už je to reforma důchodová, sociálního systému, penzí, mezd a podobně, není možná, aby byla dlouhodobě úspěšná bez co nejširší shody

27. 4. 2019

Jak hospodaří vláda a proč se jí nelíbí zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu O tom byly čtvrteční Události, komentáře, kde byli hosty Alena Schillerová (ANO), Zbyněk Stanjura (ODS) a Pavel Kováčik.

"Žádná reforma, ať už je to reforma důchodová, sociálního systému, penzí, mezd a podobně, není možná, aby byla dlouhodobě úspěšná bez co nejširší shody. Ta shoda musí být napříč celým politickzcm spektrem. To je věc na dlouhá desetiletí, musí dlouhá desetiletí platit, proto se to taky nedá uvařit honem rychle jak krupicová kaše," řekl Kováčik. "Čekají nás horší časy. Je potřeba se začít připravovat na úspornější časy. Nám by spíše vyhovovalo, kdyby ten deficit byl do 30 miliard, nikoliv do 40. Ale jsou to věci, o kterých je třeba hovořit a se kterými je třeba počítat. Ekonomiku bezesporu zpomaluje nejen u nás, i když u nás zpomaluje nejpomaleji,"

Záznam na https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/219411...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Události, komentáře