Je to interpelace, není to lobování, byla to otázka, jestli to prošlo správním řízením a jestli tam nedošlo k šikanóznímu jednání,“ říká Vojtěch Filip v rozhovoru Radiožurnálu

11. 4. 2019

Předseda KSČM byl hostem Radiožurnálu, kde mluvil o tom, s jakými ministry je nebo není KSČM spokojena a také o tom, proč se obrátil na finanční úřad v souvislosti s chráněnou dílnou podnikatele Horáčka. 

„Je to interpelace, není to lobování, byla to otázka, jestli to prošlo správním řízením a jestli tam nedošlo k šikanóznímu jednání,“ říká Vojtěch Filip v rozhovoru s moderátorkou Marií Bastlovou. Zdůrazňuje také, že chráněná dílna, tedy firma, která zaměstnává tělesně postižené, je firmou, které by se měl minimálně zastat tím, že se zeptá, jaká pravidla byla uplatněná. „To není žádné lobbování, to je zjištění objektivní pravdy,“ ubezpečuje.

Místo Daniela Ťoka nastoupí na ministerstvo dopravy Vladimír Kremlík. "Sledoval jsem činnost pana Kremlíka na Úřadu pro zastupování států ve věcech majetkových a musím říct, že pracoval s vysokou odborností, jeho právní analýzy byly vždy v pořádku. Doufám, že se osvědčí i Karel Havlíček na průmyslu. Znám ho z Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. KSČM malé podnikatele vždy podporovala, takže jsme měli hodně společných témat. Uvidíme, jak to bude v ministerské pozici. Každopádně od něj očekáváme, mimo jiné, zintenzivnění práce v oblasti ochrany přírodních zdrojů."

Více na https://radiozurnal.rozhlas.cz/neslo-o-lobbing-ale-interpelaci-rika-fili...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Radiožurnál