Konečná: Jsem přesvědčená, že naši voliči chtějí Konečnou, ne pana Štětinu. S mladými kandidáty máme šanci na čtyři křesla

2. 3. 2019

Europoslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM Kateřina Konečná poskytla pro info.cz rozhovor týkající se květnových voleb do Evropského parlamentu.

"Náš program má 70 základních bodů, ale do kampaně půjdeme s desaterem základních témat, která chceme komunikovat. Bude se to týkat toho, co je podle nás špatně. To je nejen dvojí kvalita potravin, ale i nízké mzdy. Budeme reflektovat také téma referenda, výdajů na zbrojení nebo daňových rájů. Kampaň bude hodně kontaktní. Nebudeme dělat žádné krajské mítinky, ale rozjedeme se po republice a budeme se snažit mluvit s lidmi a přesvědčovat je, aby přišli k volbám a nad volbou přemýšleli, protože v ČR to bude hlavně o volební účasti. V EU jsme a chceme to komunikovat tak, že v Evropském parlamentu máme 21 křesel a každý, i ten, kdo nesouhlasí se vším, co EU dělá, nebo je dokonce protievropský, si musí uvědomit, že tato křesla se obsadí. A lidé, kteří je získají, nás budou v Evropském parlamentu zastupovat. Jsem přesvědčená, že naši voliči chtějí, aby tam seděla paní Konečná a ne pan Štětina. To je velmi jednoduchá rovnice. „Nevolbou“ nezískáme vůbec nic. Věřím, že máme šanci na zisk tří až čtyř mandátů. Moc bych si to přála i kvůli lidem, které máme na kandidátce. Máme tam mladé kandidáty, které zvolili členové ústředního výboru, což jsou lidé, kteří v KSČM působí už dlouho. To, jak naše kandidátka vypadá, je jejich práce. Už to mi dává naději, že jsme tím schopni oslovit i starší generaci, kterou ve straně máme. Po celou dobu, co jsem v KSČM, jsem slýchala, že je škoda, že nemáme více takových Konečných a mladých lidí. Vypadá to, že to opravdu mysleli vážně a nyní těm mladým tu šanci dají," říká. Konečná.

Celý rozhovor na info.cz - https://www.info.cz/volby/volby-do-evropskeho-parlamentu/volici-chteji-k...

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Info.cz