Hamáček stanovil směr, který koriguje možné pohyby k ultraliberalismu, které tu někteří představují, řekl Filip na ČT

1. 3. 2019

Jan Hamáček obhájil svůj post lídra ČSSD. V tajné volbě na sjezdu dostal 433 hlasů z 501 odevzdaných. Proti se vyslovilo 57 členů a zbytek lístků byl neplatný. Celkem získal Hamáček zhruba 86 procent hlasů. Hamáček byl jediným kandidátem a ještě před hlasováním prosadil nové stanovy. Ty mají údajně stranu zmodernizovat. 

„Jan Hamáček stanovil směr, který koriguje možné pohyby k ultraliberalismu, které tu někteří představují,“ zhodnotil silný mandát staronového šéfa sociální demokracie místopředseda sněmovny a předseda KSČM Vojtěch Filip.

Spolupráce ČSSD a KSČM může podle Filipa pokračovat, pokud bude modernizace strany směřovat k „solidaristické politice, tedy politice levicové“. Naopak by ji komplikovalo, pokud by se sociální demokracie zařadila do „spolku liberálních stran“ po bok pravice.

Vyjádření Vojtěcha Filipa na ĆT v záznamu.

https://www.facebook.com/komunistickastranacechamoravy/videos/4128654361...

"Sjezd ČSSD zvolil po mnoha vzletných slovech svého předsedu. K jakým změnám v celkovém směřování oranžové strany dojde, ukáže čas. Lidé čekají na zlepšení životních podmínek. Obraz strany nevytváří pouze předseda, ale celý tým. Přeji předsedovi Hamáčkovi pracovité a fundované spolupracovníky, kteří budou prosazovat zájmy občanů i České republiky doma i v zahraničí," řekla po zvolení Hamáčka předsedou Miloslava Vostrá, poslankyně a předsedkyně Rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM