A. Vaculíková: Dvojí kvalita potravin - mýtus nebo skutečnost?

10. 2. 2019

Vozí se k nám horší potraviny než například do Rakouska, Německa nebo Francie? Z mých zkušeností vyplývá, jak které. Samozřejmě o takové masové konzervě či jogurtu nemůže být vůbec řeč. Měla jsem možnost ochutnat různé potraviny v různých zemích a opravdu tam ten rozdíl byl. Jogurt chutnal tak jak má podle mně chutnat a ne jako škrob s hromadou dochucovadel. V masové konzervě je oproti ČR skutečně maso, které uvádí etiketa obalu. Ovšem některé potraviny jsou dle mého názoru záměrně prodejci nakupovány jen za účelem vyššího zisku. Prodejci například nakoupí ovoce a zeleninu od dodavatelů v akcích, ale pak je dále skladují do vyprodání předchozích zásob. Teprve potom je vyskladňují k prodeji. Samozřejmě za cenu čerstvého, nikoliv akčního zboží. Objednavatelé vyžadují, aby bylo zboží doručeno včas do skladu.

Jednou, ne naší vinou, namrzl náklad hroznového vína. Zavolali si nás (mě a mého kolegu) do skladu, upozornili nás na stav zboží a vyžadovali finanční náhradu. Řekli jsme, že si zboží okamžitě nakládáme zpět a likvidaci provedeme sami. Okamžitě tento postup odmítli s tím, že si zboží převezmou, dají ho do prodejní akce neboť se i tak prodá. Podle toho bude vypočtena finální částka k náhradě pro nás jako řidiče.

Co z tohoto článku plyne? Prosím, nekupujte nažloutlé, světle hnědé či nahnědlé hroznové víno neboť je to určitý proces hniloby. Toto zboží není dobře uzrálé a je to horší kvalita ta tzv. druhá kvalita potravin. To si občané na západ od našich hranic nenechají líbit. Nekupujme takové zboží, ukažme těm, co jen hrabou peníze a nezáleží jim na člověku, že takhle s námi zacházet nebudou!

Autor: 
Anna Vaculíková, kandidátka do EP za KSČM – Česká levice společně
Zdroj: 
Vlastní