Dvojí tvář premiéra Babiše. Svým dalším postojem legitimizoval porušení mezinárodního práva

4. 2. 2019

Premiér Babiš zrušil prestižní výstup v Evropském parlamentu v Bruselu a údajně nechce dělat kampaň. Skutečnosti jsou však jiné. Podívej se na hlasování Čechů. Porovnej časové a obsahové hledisko. Evropský parlament schválil 31. ledna rezoluci, která uznává vůdce venezuelské opozice a předsedu parlamentu Juana Guayido za úřadujícího prezidenta země. U tohohle by byl akorát blbec, uvedl Štěpán Kotrba a tím blbcem nechtěl být. Jiný motiv nenacházím. 

Za tuhle rezoluci bojovali poslanci hnutí ANO a oslavují ji jako vítězství....takže to by pro pana premiéra neměl být problém, neboť se bezpochyby jedná o postoj hnutí ANO. Proč se bojí?

Někdo mocný tady musel rozdat noty a premiér suverénní zemé se uklonil a ...

vyjádřil zbabělost zakrývanou siláckými řečmi. Chápu, že premiér Babiš by v Evropském parlamentu nenašel mnoho příznivců, ale nad to by se měl premiér umět povznést. Premiéři chodí do Evropského parlamentu, aby zviditelnili názory svého státu na klíčová témata EU (např. migrace), i když vědí, že s nimi nemusí většina souhlasit.

Jenže Andrej Babiš chce být v EU hezky proevropský a doma v Česku jako velký kritik poměrů v EU. A jaksi ve vystoupení v Evropském parlamentu dvojí role Dr. Jekylla a Mr. Hyda nejde skloubit. To je pravý důvod, proč Andrej Babiš zbaběle nevystoupil v Evropském parlamentu!.  Koneckonců hlasovaní europoslanců zvolených za hnutí ANO je zářným příkladem jiných postojů, než hnutí ANO hlásá v Česku.

(Z diskusních příspěvků na fb profilu Kateřiny Konečné)

Autor: 
jk
Zdroj: 
fb profil