„Média fórum“ o vzájemném pochopení novinářské obce a konzumenty mediálních informací

20. 1. 2019

V sobotu 19. ledna 2019 se uskutečnilo mediální oddělení ÚV KSČM celodenní ucelený vzdělávací a informační seminář „Média fórum“. Byl zaměřen především na vzájemné poznání, pochopení, porozumění a tím zlepšení vztahů mezi těmi, kteří informace nejrůznějšího druhu zprostředkovávají (novináři) a konzumenty takových informací (občany). Pochopení jak fungují jednotlivá média, jak se programy vyrábí a jak vše co nejefektivněji využít pro stranickou práci, bylo pro účastníky fóra velkým přínosem. Význam "Média fóra" byl zvýrazněn také osobní účastí místopředsedů ÚV KSČM Petra Šimůnka a Stanislava Grospiče.

Slovem i obrazem objasňovali jednotlivé okruhy témat přední mediální odborníci z Asociace nezávislých médií, Metropolitní univerzity Praha, Empresa Média a TV Barrandov a redaktor významného televizního zpravodajství. Mezi přednášejícími nechyběl ani šéfredaktor Haló novin Petr Kojzar. Dá se říci, že účastníkům "Média Fóra" bylo umožněno alespoň teoreticky nahlédnout do zákulisí výroby zpravodajských a publicistických pořadů, nebo výroby tištěných médií. Zvláštní pozornost byla věnována poznávání a výběr vytipovaných cílových skupin - konzumentů mediálních informací.  

Jihočeská stranická organizace vyslala na toto zaměstnání čtyřčlennou skupinu, kterou vedl 1. místopředseda Jč KV KSČM Ivan Nadberežný. Při vzájemných rozhovorech účastníků zaznívala jen slova uznání. Ta patřila spolu s potleskem nejen jednotlivým lektorům, ale i tiskové mluvčí KSČM Heleně Grofové.  

Fotogalerie

Autor: 
+ foto: jk
Zdroj: 
Vlastní