M. Vostrá: Máme před sebou kus práce

6. 11. 2018

Je čas podzimu a pomalu a jistě se blíží Vánoce. Čas pohody, klidu a dárků. Letos jsme však některými "dárečky" nemile překvapeni, dochází ke zdražení potravin, masa, piva, energií i léků. Hypotéky jsou tak drahé, že na ně mladí nedosáhnou. Bytová výstavba takzvaných státních bytů stagnuje. Kdysi označil Václav Havel panelové domy za králíkárny. Kdyby před lety tato výstavba nebyla, opravdu nevím, kde bychom bydleli.

Vánoce chystá téměř každá hospodyňka, jen bude muset víc šetřit. Zvýšení cen prakticky zasáhne každého. Nic moc bilance, stačí zapřemýšlet a dojdete k závěru, že je třeba i nadále důsledně prosazovat program KSČM, který detailně mapuje potřeby lidí. Mnohé se přes odpor pravice podařilo, i když prosazení dalších opatření nebude snadné.

KSČM je dnes tím subjektem, který poukazuje na nešvary současné i minulé, jako jsou podivné prodeje a privatizace. Mnohé z našeho programu nabývá konkrétní podoby, ať už se jedná o proplacení prvních třech dnů nemocenské, podporu zvýšení platů pro zaměstnance, zvýšení důchodů, snížení jízdného, podporu snížení doplatku na pomůcky pro hendikepované. Mám za to, že se nám i nadále bude dařit prosadit věci prospěšné pro nás všechny. A to je cíl, který se snažíme důsledně prosazovat i nadále. Nebude to lehké, ale každý z nás může svým dílem přispět. Záleží jen na nás, jak budeme úspěšní.

Miloslava Vostrá, poslankyně a předsedkyně Rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR