KSČM nekandiduje ve stovkách obcí. Místopředseda Grospič to vysvětlil

25. 9. 2018

KSČM do předvolebního rozhovoru v pořadu Napřímo, který se věnuje komunálním volbám, vyslala místopředsedu strany Stanislava Grospiče. Relaci, kterou netradičně moderovala Markéta Fialová, jste mohli sledovat živě na TN.cz.

Komunisté budou chybět ve více než 350 obcích, kde před pěti lety kandidovali. "Je to dáno vývojem naší organizační struktury a spektrum působení. Dostávají navíc přednost subjekty, které nejsou stranami a existují jen pro ty dané volby. I my máme tedy některé lidi v těchto seskupeních," vysvětlil Grospič.

Za problém do jisté míry může úbytek členů KSČM, jejichž průměrný věk se navíc zvyšuje. "Nic pozitivního to nevěstí, my se ale snažíme ten problém řešit. V některých obcích se ale rozhodlo, že mají i starší kandidáti ještě co přinést," doplnil místopředseda.

I přesto doufá KSČM v dobrý volební výsledek. "Pro nás by bylo úspěchem, kdybychom dosáhly výsledky jako v minulých volbách, plus minus deset procent. V Praze kolem pěti procent," vypočítal Grospič s tím, že se pokusí oslovit i střední a mladou generaci.

Celý článek zde.

TV Nova