Krátce o činnosti komise mládeže JčKV KSČM

13. 8. 2018

V červenci tomu bylo tři roky, co jsme nastartovali společnou iniciativu za založení Komise mládeže JčKV KSČM a v září oslaví komise tříleté výroční svého založení. Proto mi dovolte několika slovy rekapitulovat činnost komise a nastínit plány do budoucna.

V současné době je v komisi zastoupeno pět ze sedmi okresů Jihočeského kraje a jejím posláním a ambicí je koordinovat veškerou činnost komunistické mládeže v kraji. Vzhledem ke známému faktu relativně malého počtu mladých aktivních členů či sympatizantů strany není tento úkol vůbec jednoduchý a ve většině případů zůstává veškerá práce přímo na členech komise. Tento stav není ideální a klade na mladé „komisaře“ vysoké nároky. Musejí skloubit práci pro stranu se svým zaměstnáním, koníčky a u některých zejména pak s rodinou. Ale daří se. Lepší patru bezvadných lidí si nedokáži představit. I proto se často setkáváme i neformálně. Tu na chatě u Lipna, tu na chatě ve Zlivi. Samozřejmostí jsou pravidelná řádná jednání komise, kde dáváme dohromady například volební priority mladých do připravovaných volebních programů pro komunální a senátní volby. Samozřejmě se usilovně snažíme rozšířit náš tým. Neustále vymýšlíme nové způsoby jak zaujmout mladé lidi a jak oslovit potenciální voliče strany, což je pro nás úkol nejen nyní před volbami.

Účast a pomoc členů komise na různých stranických akcích je pro nás samozřejmostí. Nejedná se jen o tradiční oslavy 1. Máje či MDŽ ale také například Volksstimme Fest ve Vídni.

Mezi povedené akce mohu vyzdvihnout turnaj v Káče v Jindřichově Hradci či naše pravidelné návštěvy dětí v maskách čerta a Mikuláše. Minulý rok jsme pořádali také rockový koncert na Blatensku. Nesmíme ovšem zapomenout na vynikající spolupráci s klubem 1. Máje, který mimo jiné vydává občasník, do kterého někteří členové komise také rádi přispívají.

Nyní nás čeká účast na Antikapitalistickém kempu, návštěva dětí v dětském domově a poté hostování celostátního setkání mládeže. Tyto úkoly, myslím, zvládneme na výbornou

Ještě dalšímu zvýšení činnosti komise, doufám, brzy přispěje i slibně se vyvíjející spolupráce s krajskou pobočkou Pionýra v Českých Budějovicích.

Autor: 
M.R,foto: M.R
Zdroj: 
vlastní