V sobotu, dne 21.4.2018 se koná v Nymburku X. sjezd KSČM

19. 4. 2018

Sjezd je plánován jako jednodenní. Ze sedmi okresů Plzeňského kraje na něj odjíždí 22 delegátů. Celkem by na sjezdu mělo být 313 delegátů ze všech okresů České republiky.

Poprvé od listopadu 1989, tedy po 29. letech, bude na sjezdu KSČM jako host nejvyšší ústavní činitel země -  prezident České republiky pan Miloš Zeman. Jeho vystoupení je plánováno na 10:00 hodinu.

X. sjezd KSČM byl původně svolán jako mimořádný v reakci na prohrané parlamentní volby na podzim roku 2017, později byl ÚV KSČM schválen jako sjezd řádný.

Předchozí IX. sjezd KSČM se konal v květnu 2016 v TOP Hotelu Praha.

Na X. sjezdu KSČM se bude volit nové vedení KSČM (předseda, 1. místopředseda a další místopředsedové, dále nové složení Revizní a Rozhodčí komise ÚV KSČM, bude potvrzeno nové složení ÚV KSČM).

Delegáti z Plzeňského kraje jedou na sjezd s požadavkem, aby byl X. sjezd KSČM po volbě nového vedení přerušen a na podzim 2018, aby se sešel sjezd k II. části k řešení obsahových otázek a k přijetí nového programu KSČM.

X. sjezd KSČM se koná ve vzrušené době, jednak z vnitrostranického pohledu, ale i z pohledu neutěšené situace na české politické scéně i situace na mezinárodní úrovni.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM