Rokytka není členem redakce Haló novin

28. 1. 2018

Ve volebním štábu Miloše Zemana v pražském Top Hotelu se v sobotu večer po odjezdu prezidenta odehrála potyčka mezi lidmi přítomnými ve štábu a novináři. Novináři natáčeli a fotografovali kolaps muže, ke kterému později přijela pražská záchranka.

Incidentem se začali zabývat pražští policisté. Na zveřejněných záběrech je vidět, jak se muž, který měl vedle ruky láhev piva, v doprovodu dalšího muže odpotácel od stolku k pódiu, kde si lehl na záda. Ke zhruba 55letému muži s poruchou vědomí vyjížděla záchranka, která ho dovezla do Thomayerovy nemocnice na interní oddělení.

Česká televize v sobotu večer uvedla, že šlo o redaktora Haló novin. Na informaci okamžitě reagoval šéfredaktor Haló novin a generální ředitel a. s. Futura Petr Kojzar s tím, že redakce neměla žádného redaktora ve volebním štábu prezidenta republiky Miloše Zemana. »Distancujeme se od nepodloženého nařčení České televize, že by jakýkoli náš redaktor byl na akci společensky i jinak indisponován a v důsledku toho došlo k jakémukoli incidentu. Pan Milan Rokytka nepracuje pro náš deník pět let a od té doby s námi ani nespolupracuje jako externista. Haló noviny nemají s ničím, co by souviselo s daným incidentem, cokoli společného,« zdůraznil.

K případu se v Otázkách Václava Moravce vyjádřil i předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. »Nebudu se zastávat žádného opilce. Doufám, že označení, že je člen strany, není pravdivé. Já si to ověřím v pražské stranické organizaci. Jeho vystoupení jsou v zásadě namířená proti mně, tak nevím, zda je členem strany,« uvedl. Řekl, že Rokytka odešel z Haló novin už před pěti lety na základě dohody. »A myslím, že jsme na něj byli až příliš slušní,« dodal Filip.

ku, archivní:jk
ihalo.cz