Předvolební beseda Milevsko – start do „ostré fáze“

21. 9. 2017

Ve středu 20. září 2017 se v Milevsku uskutečnila předvolební beseda kandidátů KSČM. Zúčastnili se jí kandidáti do říjnových parlamentních voleb za jižní Čechy Pavla Svepeš Šlahúnková, Bohuslav Mrázek, Jiří Šebelle a Stanislav Češka. Kromě představení kandidátů bylo hlavním cílem akce seznámení občanů v ulicích a účastníků shromáždění s volebním programem KSČM.

V odpolední části se uskutečnila beseda s občany v kavárně U soudu. Po přivítání zástupcem milevských komunistů Bohuslavem Benešem a předsedou OV KSČM Písek Jiřím Lejčarem vystoupili jednotliví kandidáti a seznámili přítomné se svými volebními prioritami.

Pavla Svepeš Šlahúnková  objasnila postoje komunistů například ke smlouvě CETA, která poslouží jen velkým nadnárodním korporacím a znevýhodňuje naše střední a malé podnikatele. Bohužel byla ve sněmovně prohlasovaná především poslanci ČSSD a poslanci z pravicové části politického spektra.

Stanislav Češka potvrdil zájem více se zaměřit na místní a regionální rozvoj, kde by využil dlouholetých zkušeností z práce starosty obce Branice. Podrobně hovořil například o nepovoleném uzavření schwarzenberské obory, odstranění “přelízek“ a zneužití výskytu  prasečího moru na Zlínsku pro zdůvodnění tohoto záměru.

Bohuslav Mrázek hovořil o špatném stavu jihočeské dopravní sítě a chtěl by přispět k jejímu zlepšení. Úsilí by mělo směřovat k většímu přeorientování dopravy z nákladních aut a kamionů na železnici. Pokles železniční přepravy za uplynulých 27 let je až alarmující.

Jiří Šebelle přiblížil některé účelové mediální praktiky velkých vlastníků sdělovacích prostředků. Pokud nebudeme hovořit přímo o cenzuře, tak lze na základě analýz hovořit o praktikách společných zájmů vlastníků médií, do kterých je, bohužel vtažena i veřejnoprávní ČT. Sám by chtěl přispět ke zrychlení procesu dokončování silničních a železničních staveb zjednodušením legislativy.

Vystoupení kandidátů byla však obsáhlejší, než je zde uvedeno. Lze říci, že beseda a setkání s milevskými občany bylo úspěšné. Zazněla zde fakta a argumenty, které zcela jistě přispěly k vzájemnému pochopení osmibodového programu jihočeských komunistů.

Fotogalerie

Autor: 
+ foto: jk
Zdroj: 
Vlastní