Krupobití volebních slibů

30. 8. 2017

Končí prázdniny, a to nejen ty pro děti, ale i politické. Se zájmem sledujeme, co všechno připravily politické strany a uskupení v rámci volebních kampaní. Starostové údajně budou jezdit na motorkách na zacpané dálnici D1. Zaorálek pro změnu změnil taktiku. Prozřel, když zjistil, že lidé nečtou a nečtou volební program, a bude jezdit po krajích, městech a obcích a naslouchat přáním lidí. Je otázkou zdali všichni dopadneme stejně jako před časem. Naslouchání a rozpravy ještě neznamenají, že sociální demokracie své sliby splní.

Opak je spíše pravdou. Brojení proti miliardářům je sice hezkým heslem, ale nějak se to neshoduje s tím, že jeden z těchto bohatých byl dlouhou dobu členem vlády. Pokud se prý naší zemi daří, tak z toho musí mít užitek i naši lidé, říká Zaorálek. Najednou se objevuje tam, kde ho téměř čtyři roky nezahlédli. Pokřtil geparda a dokonce si s ním údajně zazávodil. Vymýšlení tzv. „lidských“ příběhů je specialitou ČSSD. Ze strany ODS nás zase čeká modrá vlna. Jednu jsme už stěží přežili. Co přinese tato letošní, můžeme jen hádat. Hnutí ANO představí svůj program na tiskové konferenci. Tak trochu mi připadá, že některé volební kampaně se pouze smrskly na útočení na předsedu Babiše a zcela zřetelně těmito ataky strany zakrývají další problémy, které by bylo třeba řešit.

Ptáte se, co KSČM? Je to jednoduché. Naši kandidáti se s lidmi setkávají po celé volební období. Známe problémy, které je tíží, stejně jako nás. Netřeba dávat na odiv megalomanské kampaně a utrácet desítky milionů korun, čímž hodlají strany lákat k volebním urnám. Věříme v soudnost a selský rozum občanů a především v to, že naše práce hovoří za nás lépe nežli vyumělkované slogany. Plně souhlasím s názorem, že Lubomír Zaorálek a mnozí další se začali o každodenní problémy zajímat až v době, kdy se přiblížily letošní parlamentní volby. Opustit totiž teplá vládní křesla by se jim rozhodně nechtělo.

Autor: 
Mgr. Ivo Pojezný, poslanec Parlamentu ČR
Zdroj: 
fb KSČM