Rozhovor o neuvěřitelném pekle války na Ukrajině: Tříhodinová šance na přežití na frontě

31. 5. 2024

Rozhovor, jaký by nikdy žádná korporátní média u nás nezveřejnila, byl veden v Maďarsku, kde se skrývají ukrajinští muži, kteří se odmítají stát potravou pro děla.

Ne každý chce bojovat za zájmy USA v zástupné válce s Ruskem, navíc s vědomím, že nepřežije víc než tři hodiny. Odchod na frontu je tak pro civilistu roven sebevraždě.

Rozhodně tedy chápu ty muže, kteří zůstávají v bezpečných zemích a nehodlají se ani po povinných odvodech vydat do mlýnku na maso.

Nicméně zřejmě je nechápou ti, kteří pokračují ve válečném štvaní a odmítají byť jen pomyslet na mírové rozhovory, kterými beztak většina konfliktů jednoho dne skončí. Jen čím později, tím více je na obou stranách obětí.

Všem elitním válečným štváčům EU, kteří bubnují na válečné bubny a umírají ze svých teplých kancelářských židlí, především ministryni války Černochové, je třeba znovu připomenout, že ne všichni mají zájem na pokračování konfliktu a neustálé pokračování války je pro mnoho Ukrajinců traumatizující zejména proto, že mají strach, aby také neposloužili jako potrava pro děla.

Zde by bylo dobré těmto válečným štváčům vzkázat, aby se s plnou polní místo nich vypravili do předních linií, kde si konečně mohou vyzkoušet realitu války na vlastní kůži. Celý článek zde:

Náhledové foto: sken videa BBC