Minulost inspiruje KSČM k poznání reálného a toho co převažující většina lidí doopravdy chce

26. 9. 2023

Současné programové směřování bylo přijato na XI. sjezdu KSČM v roce 2022 přijetím 11 cílů. Jde o konkrétní cíle oproštěné od akademického teoretizování a slovíčkaření. Zahrnuje nejen poznání své vnitřní proměny, ale také proměny objektivních a subjektivních společenských podmínek ve které se strana nachází. KSČM usiluje o spoluvytváření východisek ze současných problémů, respektuje pluralitní uspořádání společnosti a mimo jiné vychází z úcty ke každé tvůrčí práci, která jediná je zdrojem hodnot.

Právo na jejich rovné užívání a spravedlivé rozdělování musí mít každý, kdo se na jejich vytváření podílel a podílí, pro koho je či byla práce, služba nebo tvorba zdrojem obživy.

Usilujeme a zasazujeme se o naplňování základního lidského práva, práva na přežití. Tedy právo na život a právo na mír. Právo na ochranu života a právo na obranu míru. Životy lidí musí být chráněny a bráněny. Nikdo jimi nesmí hazardovat v cizím zájmu.

Pro nejbližší období roku 2024 zpracováváme konkrétní volební programy ve kterých se budeme opírat o společné programové dohody ( průniky) především levicových a vlasteneckých spolků a stran, a z důvěry dané nám občany této země.

Chceme hájit a hájíme naše zájmy, naši zemi, naše lidi, naši budoucnost!

Josef Kovařík
Vlastní