Komentář k článku Jana Bodnára "Uplynulý rok jako ztráta velké příležitosti"

19. 1. 2023

Dne 17. ledna publikoval v Naší pravdě autor Jan Bodnár článek "Uplynulý rok jako ztráta velké příležitosti". Vyvolal zajímavý ohlas, který myslím šel více do hloubky a zajímal se o příčiny. Komentář autora Martina Bareše uvádíme a pro další posouzení publikujeme:

Můj komentář: Pane Bodnár nesouhlas. Příčiny jsou mnohem hlubší. Nestačím je tady napsat. Pan Skála volal po jednotě celou dobu, co sbíral podpisy za svou kandidaturu. To, že mu je ani někteří komunisté nedali, není jeho vina. Asi jim „vlastenectví“ nevonělo a nevoní. O socanech darmo mluvit. Ti se podíleli na všech svinstvech celých třicet let svobody a demokracie u nás. Jestli vytáhnete z osudí jméno Špidla nekňuba, či Zeman zákeřný a křivý jájínek, je úplně jedno. Hvězda poslední doby pan Rajchl – toho jsem po návštěvě jednoho shromáždění u nás oprávněně podezříval a podezřívám ho z pokusu o realizaci „Plánu B“ – tj. vlk se nažere a koza zůstane celá, pouze on a jeho pár lidí si čichne k moci. A to tvrdím přesto, že na mě udělal veliký dojem při tom setkání. Ostatní – žádný koncept. Myslíte snad, že Protiproud je to pravé ořechové? Bez ohledu na to, že mnoho věcí jedině oni nazývají pravými jmény (zřejmě proto, že nad nimi drží ruku pan Václav Klaus a ten je velmi mocný a současná vláda přizdisráčů a křiváků všech odrůd si nechává zadní vrátka dokořán otevřená).

Nakonec poznámka k vašemu textu. Nešlo o ruskou agresi, ale o zatažení Ruska do války od USA. A dále o nebezpečí, která se od roku 2014 na Ukrajině děla i před tímto rokem, viz dr. Peková. Jmenovat je nebudu, zjistěte si je sám, chcete-li.

Martin Bareš
Vlastní