Bělorusko odtajnilo odposlechy Varšavy a Berlína o případu Navalnyj

4. 9. 2020

Bělorusko zveřejnilo „rozhovory Varšavy a Berlína“ o případu Navalnyj. Původním jazykem konverzace je angličtina, zaznamenáván je překlad do ruštiny.

„Zástupce Berlína“ říká, že všechny materiály k případu Navalny jsou připraveny a předány německé kancléřce Angele Merkelové , zbývá jen počkat na její prohlášení. Poté „zástupce Berlína“ říká, že „probíhá válka a během války jsou všechny prostředky dobré.“

„Zástupce Varšavy“ v reakci na to prohlásil, že je nutné „utopit“ ruského vůdce Vladimira Putina ve vnitřních problémech, aby „ho odradil od strkání nosu do záležitostí Běloruska“. Později dodává, že věci v běloruském směru „nejdou moc dobře“, protože Lukašenka se ukázal jako „tvrdý cvok“. Stěžuje si, že bezpečnostní síly a úředníci jsou loajální k Lukašenkovi a jsou dobře organizovaní, navíc jim Rusko pomáhá.

Lukašenko záznam považuje za věrohodný. V Kremlu data analyzuje FSB. Ta pak bude o těchto materiálech informovat Putina.

Související zde: https://cz.sputniknews.com/svet/2020090412474111-byl-publikovan-rozhovor...

Vložil: jk
Sputnik