OV KSČM Strakonice

email: ov.strakonice@kscm.cz

NAVRCHOLU.cz

Jižní Čechy - počasí

Evropská unie jako mírový projekt?
autor: Jiří MAŠTÁLKA
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45120814

V roce 2012 dostala Evropská unie Nobelovu cenu. Za úsilí o trvalý mír. O pouhých pět let později, v době své největší krize postihující snad všechny myslitelné oblasti, prosazuje »mírová mocnost Evropa« prohloubení vojenské a bezpečnostně-politické integrace členských států EU. Což také znamená, že »kormidelníci EU« sázejí, v době státních rozpočtových restrikcí založených na politice úspor a tzv. dluhových brzd, na zvyšování vojenského rozpočtu, tedy na zbrojení. Tolik potřebná opatření pro zajištění sociálního míru a kvality života, jako je výstavba infrastruktury, zlepšení zdravotnické péče nebo sociální zajištění musí počkat.

V zahraniční službě konečně jasněji
autor: (ku, jad)
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45121370

Zahraniční služba zřejmě získá vlastní zákonná pravidla. Schválila je sněmovna ve vládním návrhu zákona, jehož cílem je zakotvit a upřesnit pravomoci konzulárních úřadů, zlepšit podmínky práce diplomatů a zjednodušit jejich střídání.

Babiš předsedou hnutí ANO. Reakce Vojtěcha Filipa
autor: HN
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45091093

Předsedou hnutí ANO byl podle očekávání znovu zvolen Andrej Babiš. Reakce předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa.

ONK OV KSČM Strakonice
autor: M.R, foto: V.S
zdroj: vlastní

V sobotu 25. 2. 2017 se sešli delegáti 19 základních organizací okresu Strakonice, aby projednali závěry nominačních členských schůzí, zvolili delegáty na krajskou nominační konferenci a nominovali své zástupce na kandidátku KSČM pro Jihočeský kraj do PS PČR.

Zatněme tipec příživníkům
autor: (rad),foto: REPRO FOTO - Prima
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45052131

Hosty nedělní Partie na TV Prima byli ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) a jeho stínový protějšek, předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Hovořili mimo jiné o ptačí chřipce, kvalitě českých potravin nebo třeba o příživnictví. V závěru zarecitoval Kováčik několik veršů o lidovcích.

Smlouva CETA byla schválena
autor: Kateřina Konečná
zdroj: hn.cz
Europoslanci za KSČM působící ve frakci GUE/NGL vyslovují svůj naprostý nesouhlas se schválenou Komplexní hospodářskou a obchodní dohodou mezi Kanadou a EU (CETA). Tato smlouva je totiž zcela v rozporu s právním státem, demokracií a lidskými právy.
Median: KSČM 15% se stoupajícím potenciálem
autor: median, jk
zdroj: median.eu

Nejvyšší volební potenciál má zatím hnutí ANO. Její zisk lze v delším časovém horizontu těžko předpovídat, protože má relativně omezené jádro loajálních voličů. Pokud by ANO volili jen lidé, kteří jsou jeho volbě i o účasti přesvědčeni, získalo by jen 19 %. Podobně je na tom  ČSSD, která se může v delším časovém horizontu propadnout pod KSČM.

Kubánské vzdělání z pohledu britské učitelky
autor: Mari BURTONOVÁ
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45010336

Když jsem cestovala na Kubu s delegací Národního svazu učitelů, neměla jsem ani tušení, že tam budeme na konci jedné éry.

Pokácej les, posílíš mír
autor: Vojtěch Filip
zdroj: www.halonoviny.cz

Opravdu nejde o legraci ani o špatný vtip, jde jen o další nechutnost z centrály v Bruselu. Hrozí válka či tankový útok a vy se zrovna nacházíte v lese? Žádný problém! NATO vydalo návod, jak postupovat a pomocí vykácení lesa zastavit tankový útok a setřást tak nepřítele. Stačí si jen do batohu, než se vydáte na rodinný výlet, přibalit motorovou pilu. Samozřejmostí je i mobilní telefon s internetovým připojením, abyste měli aktuální informace o případném postupu nepřátelských tanků, které je potřeba zastavit…

Příživnictví jako nový trestný čin
autor: (ku)
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/44970687

Komunističtí poslanci v čele s předsedou ÚV KSČM Vojtěchem Filipem předložili k projednání ve sněmovně jednoduchou novelu trestního zákona, která zavádí nový trestný čin příživnictví. Reagují tím na vážný problém ve společnosti.