OV KSČM Strakonice

email: ov.strakonice@kscm.cz

NAVRCHOLU.cz

Jižní Čechy - počasí

Poslancům KSČM se podařilo získat podporu pro schválení usnesení týkajícího se privatizace OKD
autor: Leo Luzar
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45226399

Požadujeme po vládě zabezpečení a zmapování finančních toků na účtech zainteresovaných osob, příbuzných těchto osob a firem spojených s těmito osobami, které se podílely přímo nebo nepřímo na privatizaci OKD.

Nabídka - výzva
autor: LK
zdroj: KSV

Nabídka - výzva klubu společenských věd

KSČM má odpovědnost za celou levici
autor: JK
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45238682

Členové Ústředního výboru KSČM na sobotním 6. zasedání v Praze jednohlasně a beze změn schválili kandidátní listiny do Poslanecké sněmovny v jednotlivých krajích. Volby do dolní parlamentní komory se uskuteční na podzim tohoto roku.

Ohlédnutí za únorovou akcí LKŽ Strakonice
autor: Marie Pavlovičová, předsedkyně LKŽ Strakonice
zdroj: vlastní
Ještě jedno ohlédnutí za únorovou akcí LKŽ ve Strakonicích. Masopustní rej se myslím vydařil.
Jihočeští delegáti KSČM přispěli ke zdárnému průběhu programové konference 2017
autor: JK, foto: jk
zdroj: http://jckr.kscm.cz
Nedělní programová konference KSČM 19. března 2017 se stala významným předělem při přípravě podzimních voleb do Poslanecké sněmovny PČR. Téměř stovka delegátů ze všech krajů a okresů jednala o tom, jak nejlépe zaměřit volební program a učinit ho srozumitelným pro drtivou většinu našich občanů – voličů. Navázala na předchozí usnesení 5. zasedání ÚV KSČM ze dne 17. 12. 2016
Brexit bude velmi obtížným problémem
autor: Roman JANOUCH
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45203490

Rozhovor Haló novin s Martinou Andersonovou, vedoucí delegace Sinn Féin v europarlamentu

Jihočeští delegáti KSČM schváleni. Přejeme úspěch v parlamentních volbách
autor: vítr
zdroj: http://jckr.kscm.cz

Nominační iniciativu jihočeských ZO KSČM a posléze okresních nominačních konferencí završila v sobotu 11. března Jihočeská krajská nominační konference KSČM, která se konala v Českých Budějovicích. Nejdůležitějším bodem programu se stalo podle očekávání osmačtyřiceti delegátů okresů schválení kandidátní listiny pro volby do PSP PČR v říjnu letošního roku.

Klub 1. máje připravuje vydání svého prvního časopisu
autor: jk, foto: PM
zdroj: http://jckr.kscm.cz/

Na Jihočeské krajské nominační konferenci v sobotu 11. března zaznělo milé překvapení. Zástupci Redakční rady časopisu Klubu 1. máje Ing. Jan Pikous a Martin Rataj informovali, že mladí komunisté sdružení pod levicovým Klubem 1. máje brzy vydají svůj první časopis. Na konferenci zatím představili nulté číslo. Připomeňme, že Klub 1. máje je volné uskupení mladých levicově smýšlejících lidí, kteří nejsou lhostejní k dění kolem nich.

autor: doc. PhDr. Josef Suchánek, CSc
zdroj: http://forum.klubspolved.cz/Suchanek160215-ch.htm

Příspěvek reaguje na jeden z aktuálních problémů současného světa, jímž je tzv. stěhování národů, zejména z islámských zemí. Jeho autor v polemice s prof. Piťhou a spisovatelem Vondruškou se zamýšlí nad příčinami tohoto stěhování, přičemž se orientuje i na morální aspekty utečenectví a terorismu.

Zdeněk Zbořil uctil „Mílu“ Ransdorfa: Když paní Romancovová bude zakazovat ten internet, tak si budeme zase půjčovat knížky a roznášet letáky
autor: PL, Foto: Hans Štembera
zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=mQqYX8hFRG8&feature=youtu.be

Od smrti europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) uplynul rok. V prostorách Evropského domu v Praze se u té příležitosti vzpomínalo. A svá slova pronesl i politolog Zdeněk Zbořil. Jeho celý projev vám nyní přinášíme.