OV KSČM Strakonice

Pietní akt Na Dubovci
autor: MR, foto: MR
zdroj: vlastni

LKŽ a OV KSČM Strakonice uctili památku položením věnců také ve Strakonicích Na Dubovci. Pietního aktu se zúčastnil také místopředseda PS PČR JUDr. Vojtěch Filip.

Práce jako měřítko hodnot
autor: (mh, pk)
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45437136

Svátek práce je neustále aktuální. Uvedl to dnes ve svém projevu k několika stovkám lidí shromážděných u českobudějovického KD Slavie místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip.

1.Máj ve Strakonicích
autor: MR, foto MR
zdroj: vlastní
Za krásného slunečného dne se konala v Rennerových sadech ve Strakonicích oslava 1. Máje.
Máme se bát? Ale proč?
autor: Vojtěch Filip
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45406340

Evropu sužují teroristické útoky. Stoprocentní bezpečí nám v současné době bohužel nikdo nezaručí. Lidé se bojí cestovat. Není se čemu divit. A co více, bojí se dokonce i toho, že by teroristické útoky mohly zasáhnout i nás. Nikdo totiž není schopen včas odhadnout, kde a kdy někdo zaútočí na bezbranné lidi a připraví je o to nejcennější, co mají, a to o jejich život.

Předvolební marasmus koaličních stran
autor: Jiří Valenta
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45388240

Parlamentní volby se kvapem blíží a politické subjekty dominující politické scéně, nyní životně »přisáté na tučné státní vemeno«, se již začínají obávat o »své doposud jisté«. Správní a dozorčí rady státních firem, významné státní úřady či akciové společnosti s majetkovým podílem státu jsou totiž naplněny až po »samotný okraj« koalizujícími straníky a účelovými sympatizanty. A to na všech možných úrovních a představitelných postech managementu a řízení!

EU jako stará konzerva
autor: Vojtěch Filip
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45378525

Mnoho lidí se ptá, proč projekt sjednocené Evropy nezažívá právě nejlepší období a oslavy šedesáti let od založení byly spíše tryznou? Odpoví si pak většinou sami s tím, že není proč věřit byrokratům, kteří o obyčejných lidských starostech nic nevědí.

Krásné Velikonoce
autor: MR
zdroj: HN

Krásné prožití svátků jara, Velikonoc, pohodu a klid v kruhu rodinném, s přáteli a lidmi, které máte rádi. Zdraví, pohodu a chvilku odpočinku vám přeje OV KSČM Strakonice.

F. X. Šalda a piruety »pražské kavárny«
autor: Josef Skála
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45304624

Osmdesát let, která uplynula od smrti F. X. Šaldy, připomněl včas pouze kolega Kojzar. Reliéf velké osobnosti vyšel na stejné straně jako tyto řádky. Den po jubileu se připojily i Lidové noviny. Petr Zídek tu článek »Šalda, myslitel politický« otevírá slibně: »Některé pasáže Šaldových politických úvah by klidně mohly být dnes otištěny jako komentáře k aktuálním událostem.«

Další zrada ČSSD
autor: Ivo POJEZNÝ
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45298320

O tom, jak ČSSD soustavně plive svým voličům do očí, bylo již napsáno tolik, že by to vydalo na malý sborník. Sociální demokracie pošlapala svůj volební program již tolikrát, že bych tomuto politickému subjektu doporučil, aby žádný před volbami raději ani nepředstavovala. Pokud si ovšem sociální demokraté i přesto nevezmou mou radu k srdci, chtěl bych poprosit občany, aby byli maximálně ostražití a pod třeba i líbivými hesly si raději nepředstavovali vůbec nic (nebo pravý opak).

KSČM dohání ČSSD
autor: (zku)
zdroj: http://www.halonoviny.cz/articles/view/45278382

Volby do sněmovny by v březnu vyhrálo hnutí ANO s velkým náskokem před ČSSD, jejíž volební zisk by byl jen mírně vyšší než komunistů.