OV KSČM Strakonice

Jižní Čechy - počasí

STRAKONICE KSCMZ médií

Z médií

ČSSD je demokratická strana, která nectí demokratické principy

ČSSD je demokratická strana, která nectí demokratické principy (16.6.2017)

Nedávný sjezd ČSSD přijal dokumenty na další období a zvolil vedení ČSSD. Sjeli se delegáti z celé České republiky, diskutovali, tvořili a volili. Vůle byla naplněna. Všichni se rozjeli domů připraveni společně s novým vedením připravit volební kampaň a poprat se o hlasy voličů.

Jak je však u sociálních demokratů zvykem, demokracie nedemokracie, rozhodnutí nerozhodnutí, nic nectíme. Tentokrát nevyběhli jen s voliči a sympatizanty, ale i s vlastními členy. Od kdy je úzké vedení strany víc než sjezd? To nemají demokraté stanovy? Pravidla hry platí jen pro některé? A tak Sobotkovo vedení ignorovalo vůli vlastních členů a vykašlalo se na usnesení sjezdu. A zvolilo do vedení tři krále.

Jak to asi dopadne s volebním programem, když nectí své vlastní zásady? ČSSD nikdy levicí nebyla, dokonce už není ani v politickém středu, a tak se zákonitě musí začít bát o své voliče ODS a TOP 09. Že nevěříte? Malá ukázka:

- ČSSD je pro zavedení eura;

- místo toho, aby šly peníze na vědu výzkum, školy a nemocnice, tak  ČSSD chce plnit závazky na zbrojení v rámci NATO;

- zradila skutečnou levici v boji proti církevním restitucím. Díky ČSSD je vydaný majetek státu už pevně v rukách katolické církve, ale ve Vatikánu, to už Češi nikdy nedostanou zpět. Třešničkou na dortu je skutečnost, že stát vydal i mnoho kulturních památek, o které se musí stát starat dál, i když je v majetku církve;

- ČSSD bezhlavě přijímá různá nařízení a regulace z EU, která výrazně zasahují do života nás obyčejných lidí;

- za vlád ČSSD se podstatně zprivatizoval průmysl. Dali jsme Němcům za hubičku Škodu Mladou Boleslav, Škodu Plzeň. Zničili jsme ČKD a vůbec - byl by to seznam nevím kam, zprivatizovali OKD a prodali byty horníků.

Opravdový chlap, když potřebuje něco udělat, tak si vyhrne rukávy a prostě to udělá. Sociální demokrat si možná ještě vyhrne rukávy, ale místo poctivé práce provede personální změny. A tak jedinou jistotou je nejistota, co ČSSD ještě do voleb provede.

Petr ŠIMŮNEK, první místopředseda ÚV KSČM

autor: P.Š.